29.09.2023 | Izlasīsi 3 min

Kā pieskaņot apavus atbilstoši laikapstākļiem?

Labi pieskaņoti apavi ir panākumu atslēga. Tomēr savas stilizācijas veidošanā – tostarp pareizo apavu izvēle – var būt diezgan problemātiska. Meklējot sev ideālo apavu pāri, mēs galvenokārt pievēršam uzmanību izgatavošanas kvalitātei, zīmolam un cenai. Bieži vien noteicošais faktors, iegādājoties apavu pāri, ir gadījums, kādam plānojam tos valkāt. Tomēr, izvēloties apavus konkrētai stilizācijai, ir vēl viens faktors, par o mēs bieži vien aizmirstam: laikapstākļi.

Kaprīza aura

Modes tirgus piedāvā plašu apavu modeļu un fasonu klāstu. Sportiska stila, pārlaicīgas elegances un pilsētas ikdienas stila cienītāji var izvēlēties no lielākajiem un populārākajiem zīmoliem. Pieejami apavi katrai kabatai un katram gadalaikam. Tām ir kolosāla nozīme, ja vēlamies izbaudīt iegādāto pāri daudz ilgāk nekā īsu brīdi viena izbrauciena laikā. Laikapstākļi Latvijā var būt ļoti prasīgi un kaprīzi, tāpēc, ja nevēlies riskēt ar savu veselību un vienlaikus neatvadīties uz visiem laikiem no tikko iegādātā apavu pāra, Tev ir jāņem vērā pašreizējie laikapstākļi.

Kā pieskaņot apavus atbilstoši laikapstākļiem?

Pielāgo apavus atbilstoši sezonai

Nevienam nav jāskaidro, kāpēc ziemā mēs nestaigājam gumijas iešļūcenēs, bet vasarā atsakāmies no augstiem un siltiem zābakiem. Svarīgs ir mūsu komforts un ērtības sajūta. Turklāt, izvēloties pareizos apavus, mums būtu jāvadās arī pēc tā, kas notiek aiz loga. Kad sāk līt lietus, atstāsim zamšādas vai nubuka apavus skapī, jo tie vienkārši pārmitrināsies un ātri pazaudēs savu pievilcību. Ziemā izvēlies outdoora modeļus, kas sevi apliecinās ne tikai pilsētā, bet arī sarežģītos laikapstākļos. Tie garantēs mums drošību un līdz minimumam samazinās nepatīkamu kritienu un traumu risku. Mums nav nepieciešamības atteikties no sportiska stila – vienkārši izvēlies modeļus ar augstāku augšējo daļu un siltinātu iekšpusi, kas ļaus pilnībā izbaudīt ziemas laikapstākļus. Iestājoties siltākam laikam, mēs atsakāmies no nevajadzīgiem slāņiem un iebūvētiem modeļiem, dodot priekšroku gaisīgākiem un vieglākiem modeļiem. Apjomīgie zābaki dodas uz garderobes dibenu, to vietā stājoties praktiskām sporta apavi, stilīgām sandalēm un iešļūcenēm. Lietainā laikā ir vērts iegādāties praktiskus zābakus, bet aukstās un sniegotās dienās – siltus sniega zābakus.

Kā pieskaņot apavus atbilstoši laikapstākļiem?

Apavi īpašiem uzdevumiem

Pielāgojot apavus laikapstākļiem, ir vērts investēt modeļos, kas būs piemēroti arī tad, kad ārā laikapstākļi būs ļoti nelabvēlīgi. Lietus, sniegs un aukstums var atstāt iespaidu pat uz vislabāk koptajiem apaviem, tāpēc ir svarīgi izvēlēties piemērotāko piegriezumu pašreizējiem laika apstākļiem. Tāpēc ir vērts savā garderobē ieviest apavus ar speciālu mērķi, kas būs piemēroti lietošanai arī mazliet nelabvēlīgākos laikapstākļos, sniedzot mums pienācīgu komforta sajūtu arī tad, kad laikapstākļi nelutina.

Apavi