13.10.2023 | Izlasīsi 3 min

Kā kopt zamšādas apavus?

KĀ DROŠI TĪRĪT ZAMŠĀDAS APAVUS?

Zamšādas apaviem noteikti ir savs šarms. Bet tikai tad, kad tie ir jauni? Nē, ja vien par tiem labi rūpējas! Dabīgā zamšāda ir visprasīgākais materiāls, taču, ja pārzini pareizās tīrīšanas un hidroizolācijas metodes, zamšādas apavu kopšanai nevajadzētu sagādāt nekādas problēmas. Ir vērts piepūlēties, jo zamšādas apavi labi piestāv casual un sportiskiem tērpiem un ir absolūti neaizstājami vakara tērpiem! Tātad: kā kopt zamšādas apavus?

BEZ MĒRCĒŠANAS VAI ĶĪMISKĀM VIELĀM

Pats galvenais, aizmirsti par zamšādas apavu mazgāšanu veļas mazgājamajā mašīnā vai pat to tīrīšanu pilnīgā iegremdēšanā zem ūdens! Ādas apavi – gan zamšādas, gan graudainas ādas – ļoti slikti reaģē uz saskari ar ūdeni, tāpēc pasargā tos no tā. Zamšādas apavu tīrīšanai neizmanto arī kodīgas ķimikālijas, jo tās bojās materiāla maigo struktūru, piemēram, izraisot neglītu krāsas maiņu. Tādu pašu efektu var izraisīt saules stari, tāpēc, ja vēlies izžāvēt samitrinātus zamšādas apavus, nenovieto tos pilnā saulē, bet atstāj tos tumšā, vēdināmā telpā. Lai iegūtu ātrāku rezultātu, samērcēto zamšādas apavu iekšpusi var aizpildīt ar saburzītām avīzēm vai papīriem, lai absorbētu daļu mitruma.

Kā kopt zamšādas apavus?
Kā kopt zamšādas apavus?
Kā kopt zamšādas apavus?

ZAMŠĀDAS APAVU SAUSĀ TĪRĪŠANA

Ar zamšādas apaviem nepieciešams apieties saudzīgi, lai nebojātu materiāla struktūru. Tieši ādas efekts ar tai raksturīgajiem sariem ir visvēlamākais, tāpēc tīrīšanas laikā pievērs uzmanību to kopšanai. Vislabākais veids, kā atbrīvoties no netīrumiem, piemēram, dubļiem vai putekļiem ir sausā zamšādas apavu tīrīšana. Izmanto birstīti ar salīdzinoši mīkstiem sariņiem vai zamšādas dzēšgumiju, kas kā ar burvju nūjiņu notīrīs visus netīrumus. Ir svarīgi to izdarīt ātri, tiklīdz uz apaviem parādās netīrumi. Šādā veidā netīrumiem nebūs laika iekļūt dziļāk materiālā, un tīrīšana būs efektīva. Ar nelielu zamšādas dzēšgumiju arī lieliski tiks galā ar ikdienas, ātru netīrumu noņemšanu!

ZAMŠĀDAS APAVU IMPREGNĒŠANA

Ar tīrīšanu nepietiek! Ja vēlies paildzināt zamšādas apavu kalpošanas laiku, ir svarīgi iegādāties pareizo impregnēšanas līdzekli. Impregnēšanas līdzeklis uz apaviem rada neredzamu, smalku plēvīti, kas neļauj tiem uzsūkt mitrumu un padara tos izturīgākus pret netīrumiem. Kā nodrošināt zamšādas apavu ūdensnecaurlaidību? Viss, kas ir nepieciešams ir aerosola pudelīte, ar kuru apavus apsmidzināt reizi nedēļā vai pēc nepieciešamības tieši pēc tīrīšanas. Turi aerosola pudeli aptuveni 20-30 cm attālumā no apava un pārklāj katru pusi. Pēc tam atstāj apavus nožūt. Pareizi impregnējot, zamšādas apavi kalpos Tev daudzas sezonas – vienmēr labā izskatā!