10.10.2023 | Izlasīsi 5 min

Kā salocīt kreklus? Uzzini mūsu ieteikumus!

Pilsētas looks ir ne tikai jaunākajām tendencēm atbilstošu komplektu veidošana. Tas nozīmē arī sekot savam stilam un izvēlēties preces, kuras nav kauns valkāt. Un vēl vairāk – tos nēsā ar lepnumu. Tāpēc ārkārtīgi svarīgs elements katra streetweare dzīvē ir spēja pareizi uzglabāt savas drēbes, tostarp T-kreklus! Tādēļ rodas jautājums – kā salocīt t-kreklus, lai tie aizņemtu mazāk vietas, būtu labāk redzami garderobē un tos nevajadzētu pirms katras uzvilkšanasz gludināt? Uzzini mūsu ieteikumus un veido stilizācijas, kuras ir vērtas streetwear karalim!

Sarullēt

Šī metode vislabāk noderēs ceļojumos, ekskursijās vai vienkārši tad, ja atvilktnē ir maz vietas. Tā samazinās Tavu kreklu uzglabāšanas platību, vienlaikus nodrošinot labāku piekļuvi tiem. Uz kā tas balstās? Sākuma punkts ir tāds pats kā citās metodēs. Noliec izvēlēto T-kreklu plakani un izlīdzini tā virsmu. Tad saliec T-krekla malas uz iekšu, lai iegūtu vajadzīgo cilindra platumu. Nākamais un pēdējais solis ir sarullēt T-kreklu visā tā garumā. Tagad viss, kas ir jādara, ir jāsakārto savi mīļākie T-krekli viens otram līdzās pēc krāsas vai kā citādi un volā.!

Kā salocīt kreklus?

Izmantojot KonMari metodi

Pēdējā laikā Marija Kondo, grāmatas „The Magic of Tidying in Practice” autore, ir kļuvusi par garderobes telpas plānošanas, sakopšanas un citu mājsaimniecības jautājumu eksperti. Tāpēc viņa ir izstrādājusi savu apģērbi locīšanas veidu. Kādu? Tādu, kurā krekli tiek salocīti mazos un plakanos taisnstūros, ko var novietot vertikāli atvilktnē. Pateicoties tam, tiem var viegli piekļūt, kā arī ietaupīt daudz vietas. Nevar noliegt – tā ir līdzīga 1. metodei, bet atšķirība ir tāda, ka, iegūstot garu taisnstūri, Tu nevis sarullē T-kreklu, bet vispirms to saliec līdz 2/3 augstumam, pēc tam saliekto daļu atkal saliec uz pusēm un pārklāj ar atlikušo T-krekla daļu tā, lai to varētu nostādināt.

Kā salocīt kreklus?

Klasiski

Viens no pazīstamākajiem kreklu locīšanas veidiem ir tā sauktā klasiskā sistēma. Tā ir pazīstama visām mammām, veikala pārdevējām un mums. Un tagad to vari pazīt arī Tu! Viss, kas ir jādara, ir jānovieto T-krekls plakani, ar priekšpusi uz leju. Pēc tam tā virsmu jāsalīdzina tik rūpīgi, lai neviens no slāņiem netiktu saburzīts. Nākamais solis ir salocīt T-kreklu apmēram ¼ tā platuma (ieskaitot piedurknes) uz iekšu – tā, lai no plecu augstuma līdz T-krekla apakšējai daļai veidotos taisna līnija. Otru pusi (ieskaitot piedurkni) salokiet tādā pašā veidā. Šādā veidā iegūstot šauru taisnstūri, kuru no apakšas pārlocīsi 1/3 no tā augstuma un tad uz pusēm. Tagad kubs tikai jāpārgriež tā, lai apkakle būtu virsū. Šādā veidā iegūsi glīti salocītu T-kreklu.

Kā salocīt kreklus?

Uz divi

Tas ir, veids, ko vairums no mums izvēlas, kad steidzamies vai plānojam izgludināt T-kreklu pirms tā valkāšanas. Šīs metodes priekšrocība ir tā, ka T-kreklu var salocīt arī gaisā vai atbalstot to pret vēderu! Tas nozīmē, ka T-krekls atkal tiek turēts plakanā stāvoklī, pēc tam vienkārši salocīts gareniski uz pusēm (ja T-kreklam ir piedurknes, ir jāsavieno arī tās). Nākamais solis ir jāpaslēpj piedurknes iekšpusē un pēc tam salocīt T-kreklu uz pusēm (attiecībā pret tā garumu). Šī metode aizņem vismazāk laika un ļaus sakārtot kreklus vasarai.

Kā salocīt kreklus?

Ar aprīkojuma palīdzību

Vai atceries tos laikus, kad tā sauktais televeikals parādījās TV raidījumu starplaikos? Jau tad tie vilināja ar būtiskiem aprīkojumiem, kam vajadzēja atvieglot dzīvi. Starp tiem bija arī plastmasas gabals, kas it kā atviegloja drēbju locīšanu. Tas padarīja to tik vienkāršu, ka to varēja darīt pat bērni. Panākumu atslēga bija pareizajās vietās izdarīt iegriezumus, kurus vienkārši salocīt, un drēbes pašas sekos noteiktajām kustībām un salocīsies. Šādu aprīkojumu vari izgatavot pats mājās, izmantojot kartonu! Sagatavo piemērota izmēra kvadrāta formu un saliec to attiecīgajās vietās (sadaliet to gareniski 3 vienādās daļās un vidējo saliec šķērsām uz pusēm). Tad uzliec uz tā T-kreklu un ar tā palīdzību ieloc piedurknes uz iekšpusi. Tad saliec apakšmalu, lai salocītu T-kreklu uz pusēm, un viss ir gatavs! Lūk, pieci populārākie veidi, kā perfekti salocīt t-kreklu. Ja, par spīti visam, kaut kas Tev neizdodas un Tavā garderobē joprojām valda haoss – palūdz kādam palīdzību vai pasmaidi mammai. Galu galā, Tu taču negribi, lai Tavi labi zināmu zīmolu T-krekli stāvētu nesakopti?

Kā salocīt kreklus?

T-krekli