16.10.2023 | Izlasīsi 2 min

Kā tīrīt baltus apavus?

Neapšaubāmi, lai apavi būtu tīri vislabākos rezultātus nodrošina sistemātiska netīrumu tīrīšana. Pārāk ilgi uz tiem atstātie netīrumi var tos neatgriezeniski sabojāt, tāpēc pat rūpīga tīrīšana neatjaunos to kādreizējo baltumu.

Ja uz baltiem apaviem ieraugi netīrumus, neslinko, labāk uzreiz tos notīri. Svarīgi ir arī pareizi valkāt baltus apavus. Diemžēl balti apavi nav piemēroti visiem apstākļiem un tas ir noteikti jāņem vērā. Pirms pirmās lietošanas reizes ir arī labi apavus impregnēt ar speciālu līdzekli un regulāri pēc to uzpucēšanas atkārtot.

Klasiskie paņēmieni

Kā tīrīt baltus apavus?

Svarīgi ir pievērst uzmanību materiālam no kura ir darināti sporta apavi. Kāpēc? Jo katra materiāla kopšanai ir speciāli tiem piemēroti tīrīšanas rīki. Drošs veids ir mazgāt apavus ar maigu mazgāšanas līdzekli, izmantojot mitru lupatiņu. Šim nolūkam var izmantot arī smalku otu. Zamšam vislabāk piemērotas mačalkas un birstes. Rūpīgi izpēti, kā pareizi sagatavoties apavu kopšanai, iegādājies pareizos līdzekļus un rīkus, sapucē savus sporta apavus, lai tie ilgāk Tev kalpotu.

Speciāli kopšanas līdzekļi

Kā tīrīt baltus apavus?

Baltiem apaviem, kas ir ļoti prasīgi, vislabāk noderēs īpaši atlasīti mazgāšanas līdzekļi, kas nebojā vai nepadara materiālu dzeltenu. Kopšanas līdzeklis ir īpaši noderīgs grūti notīrāmiem traipiem, piemēram, zāles vai dubļu traipiem. Dažkārt labs risinājums nopietnākiem skrāpējumiem var būt baltas ādas krāsas izmantošana, lai pārklātu bojāto vietu ar jaunu krāsas slāni. Lai izlabotu šādus defektus, visdrošāk būtu aiznest savus mīļākos apavus uz speciālu iestādi, kas nodarbojas ar apavu atjaunināšanu. Tur viņi parūpēsies par Taviem sporta apaviem tā, kā tie ir to pelnījuši.

Balti apavi