19.09.2023 | Izlasīsi 4 min

Kā noteikt Nike apavu izmēru? Pārbaudi mūsu paņēmienus!

Tu jau esi izvēlējies ideālo Nike apavi modeli, esi izvēlējies sev piemērotāko krāsu toni un jau zini, kādas stilizācijas ar tām papildināsi. Tavā galvā jau ir daudz variantu, bet vispirms… Tu domā, kāda izmēra Nike apavus izvēlēties, lai tie nebūtu pārāk vaļīgi, bet arī nespiestu Tevi pat pēc garas dienas? Iesakām apskatīties mūsu ieteikumus un izvēlies pareizo izmēru saviem sapņu apaviem.

Ne visu apavu uzņēmumu izmēri ir vienādi!

Tu lieliski zini savu apavu izmēru. Tu zini, ka parasti izvēlies vienu un to pašu, un viss ir kārtībā. Tomēr dažkārt modeļi, ko iegādājies tiešsaistē, ir mazliet šaurāki vai brīvāki nekā tie, kurus parasti izvēlies, bet tu tam nepievērs uzmanību? Tā ir kļūdaina rīcība! Dažādu zīmolu izmēri var nedaudz atšķirties. Ta-dā!  Pat no viena un tā paša zīmola, bet dažādu modeļu izmēru tabulas var būt nedaudz atšķirīgas. Tāpēc ir vērts uz katru pirkumu raudzīties tāpat kā uz saviem pirmajiem jaunajiem sporta apaviem. Tātad kā?

Kā noteikt Nike apavu izmēru?

Nike apavu izmēra noteikšana soli pa solim

Ja iegādājies apavus klātienes salonā, nav problēmu izvēlēties pareizo izmēru. Tu ej, izvēlies, uzmēri un jau zini, vai izvēlēsies to pašu izmēru, kā vienmēr, vai tomēr izvēlēsies citu izmēru. Tomēr, iegādājoties apavus online, situācija ir pavisam citāda. Šajā gadījumā tev nav iespējas uzvilkt apavus pirms to iegādes, tāpēc ir vērts veikt dažus turpmākos soļus:

1. Sagatavo: papīra lapu, kaut ko, ar ko rakstīt, mērlenti vai lineālu.

2. Uzliec kāju uz papīra lapas un pēc tam uzzīmē tās kontūru. Atzīmē pēdas vistālākos punktus – ap kāju pirkstiem un papēdi. Nomēri šo garumu un… tas vēl nav viss.

3. Iegūtajam mērījumam pieskaiti 0,5 cm rezervi – salīdzini iegūto rezultātu ar izmēru tabulu un pieskaņo pēdas garumu (zolītei) atbilstošajam Nike apavu izmēram.

4. Dažādu zīmolu izmēru tabulas kopā ar zolītes garumu centimetros varat atrast šeit.

Kā noteikt Nike apavu izmēru?

Kāpēc ir nepieciešams pievienot 0,5 cm pēdas garumam?

Vai vēlaties uzzināt, kāpēc pēdas garumam jāpieskaita papildus 0,5 cm? Galu galā, Tu taču negribi iegādāties pārāk brīvus apavus! Tomēr jāņem vērā, ka, vairākas stundas staigājot un valkājot apavus, kājas nedaudz pietūkst, un tām būs nepieciešams vairāk vietas. Vēl viens iemesls ir tas, ka, staigājot, Tavas pēdas apavos kustas vienmērīgi, un ir nepieciešams, lai būtu vieta pirkstu locīšanai un to kustībām. Tāpēc šī nelielā rezerve apavos ir nepieciešama un ļaus Tev izbaudīt komfortu visaugstākajā līmenī.

Pielāgo apavus atbilstoši pēdas platumam

Tomēr pareizā Nike sporta apavu izmēra izvēle nav atkarīga tikai no Tavu pēdu garuma. Protams – tam ir vislielākā nozīme, taču ir vērts apsvērt arī tā platumu un apakšējās daļas augstumu. Ja tev ir augsts papēža pacēlums, ir vērts izvēlēties nedaudz lielāka izmēra sporta apavus (ja modelim ir tā sauktās pusītes, ir vērts par tām aizdomāties). Tas vēl nav viss. Ja meklē lieliski piemērotus apavus pavasara/vasaras sezonai, izvēlies Nike ieteikumus ar tekstilmateriāla vai Flyknit augšdaļu. Pateicoties tam tie lieliski pielāgosies Tavai pēdu formai, vienlaikus nodrošinot maksimālu gaisa piekļuvi kājām.

Kā noteikt Nike apavu izmēru?

Ņemot vērā iepriekš minētos padomus, esam pārliecināti, ka Tu spēsi lieliski pielāgot savu jauno Nike apavu pāra izmēru savai kājai. Ja Tev rodas šaubas, lūdzu, sazinies ar Klientu Apkalpošanas Centru. Turklāt Tev ir iespēja apmainīt vai atgriezt pasūtījumu 30 dienu laikā. Tāpēc izmanto iespēju un iegādājies labākos Nike sporta apavi veikalā Sizeer.

Nike Apavi