20.09.2023 | Izlasīsi 6 min

Jordan Air 1 apavi – basketbola un streetwear stilizācija viņai un viņam

Look, kas iedvesmots no futbolistu outfitiem? Tas jau bija! Tagad ir pienācis laiks ielās valdīt basketbolam – sporta veidam, kas lieliski iederas streetwear garā. Tā enerģija un specifiskā amerikāņu noskaņa, kas saistīta ar visu basketbola kultūru, ir kaut kas ideāls ikvienam pilsētas tendenču cienītājam. Ielūdz šo uguni savās ikdienas stilizācijās, izvēloties īstu klasiku – Jordan Air 1 apavus, kas savulaik ienesa īstu svaiga gaisa elpu pilsētas modē. Un kas vairāk – tie var to paveikt arī šodien. Laiks (vēl vienai) revolūcijai!

Ideāls looks

Ikviens īsts pilsētas tendenču cienītājs orientējas ne tikai pēc sirds. Jo, lai gan mēs izvēlamies modeļus, kas vislabāk atbilst mūsu stilam un mums pašiem, mums patīk zināt, ko mēs ņemam. Mēs neķeramies pie pirmā modeļa uz plaukta, bet gan pie sporta apaviem, kas ne tikai izskatās, bet arī… runā. Precīzāk – tie stāsta stāstu. Tā var atpazīt īstu pazinēju! Nike Jordan Air 1 apavi noteikti patiks arī pieredzējušiem streetwear pazinējiem, pateicoties to vēsturei. Šo apavu 1985. gadā izveidoja Peter C. Morre, kuru, no vienas puses, iedvesmoja tā laika modes tendences un, no otras puses, pasaules lielāko laukumu basketbola stils. Lai padarītu šo kombināciju vēl ticamāku un sirsnīgāku, tajā tika uzaicināta piedalīties arī tā laika basketbola zvaigzne Mihael Džordan. Vai tas varēja izdoties? Pieļaujams, ka jā, un vēsture ir pierādījusi, ka tas bija labs gājiens, taču sākumā tas tā nemaz nešķita. Apavi izraisīja diezgan daudz strīdu un NBA pat aizliedza spēlētājiem valkāt sarkanā un melnā krāsojuma modeli, draudot ar naudas sodiem. Ko darīja Michael Jordan? Viņš tik un tā tos valkāja! One rule – break the rules; grūti atrast labāku streetwear definīciju.

Jordan Air 1 apavi - basketbola un streetwear stilizācija viņai un viņam

Jordan Air 1 – ideāls apvienojums!

Dumpinieciska vēlme izpausties pilnībā – šāda attieksme lieliski sasaucas ar pilsētas modi, vai ne? Taču ir vēl vairāk iemeslu, kāpēc jāizvēlas slavenos Jordans! Šim modelim ir ne tikai interesanta vēsture, bet arī lielisks izskats, kas uzreiz piesaista uzmanību. Basketbola iedvesma ir acīmredzama jau no pirmā acu uzmetiena un tā ir tik izteikta, ka var piešķirt raksturu visai stilizācijai. Tomēr šajā modelī ir kaut kas vairāk, kas šodien vairāk nekā jebkad agrāk atbilst pilsētas modes garam. Runa, protams, ir par apburošu retro noti! Šie 80. gadu vidū radīti Jordan sporta apavi ir īsts sava laika „bērns” un lieliski atspoguļo šīs desmitgades garu. To var redzēt ne tikai krāsu gammā, bet arī pašā apavu profilā, neatkarīgi no tā, vai mēs izvēlēsimies modeli ar klasisku paaugstinātu augšdaļu vai „Jordans” low versiju.

Un, pievienojot patiesi sportisku izturību un komfortu, mēs iegūstam… jā, Tu pareizi domā: pazinēja cienīgu kombināciju. Bez šaubām, šie apavi ir īsta petarde gan viņam, gan viņai. Netici? Tūlīt mēs Tev pierādīsim, ka labākā streetwear cienītāji jebkura dzimuma var izbaudīt šo perfektu izskatu – un jebkurā konfigurācijā.

Jordan Air 1 apavi - basketbola un streetwear stilizācija viņai un viņam

Stilizācija viņai

Sāksim ar meitenēm – sirsnīga un autentiska izskata cienītājām, kuras nebaidās no jebkuras kombinācijas un drosmīgi meklē iedvesmu. Sieviešu Nike Jordan Air 1 lieliski iederēsies visās Tavās ikdienas stilizācijās, paceļot tos pavisam jaunā līmenī. Vēlies vēl ciešāku saikni ar zīmola basketbola saknēm? Lieliski, klasika vienmēr ir aktuāla! Tādā gadījumā noteikti izvēlies modeli mid versijā ar paaugstinātu augšdaļu, kas visvairāk atgādina spēles laukumā.

Sakombinē tos ar šortiem, un tad… vienkārši gaidi pelnīto atzinību no īstiem pilsētas tendenču faniem. Tomēr tikpat labu efektu var panākt arī ar klasiskiem džinsiem. Džinsu un sporta apavu kombinācija ir nemirstīgs komplekts, kas izskatās lieliski neatkarīgi no sezonas. Ko teiksi par kleitu vai svārkiem? Michael Jordan jau 80. gados pierādīja, ka, ja kaut ko ļoti vēlies, tad var visu – un Tu taču vienmēr gribi 100%, vai ne? Tāpēc nevilcinies – izvēlies Jordan Air 1 apavus ar zemu augšdaļu un valkā tos kopā ar piegulošo kleitu vai svārkiem. Vai arī otrādi. Iespējas ir bezgalīgas. Kad būsi izlēmusi, atliks tikai izvēlēties pareizos aksesuārus (lieliska izvēle būtu sporta soma vai sporta maisiņš, ja iedomājies, ka nupat atgriezīsies no treniņa) un ideālais basketbola un streetwear look būs gatavs.

Jordan Air 1 apavi - basketbola un streetwear stilizācija viņai un viņam

Stilizācija viņam

Un kā ir ar vīriešiem? Vispirms, protams, ir klasika – kombinācija ar iecienītākajām džinsa biksēm. Tāpat kā meitenēm, kombinācija ar džinsiem ir stila trāpījums par desmit punktiem. Bet, ja Tev šī kombinācija ir apnikusi – un tajā nav nekā slikta -, tad vari atgriezties pie modeļa sportiskajām saknēm un valkāt to ar moderniem jogging stila biksēm. Tagad tikai pievieno mīļāko džemperi vai T-kreklu – vēlams ar apdruku, kas krāsaini sasaucas ar to, kas notiek apavu augšdaļas, un viss ir gatavs: zināšanu cienīga stilizācija ir gatava. Vēl viens variants, kas vislabāk piemērots vasarai? Šorti un T-krekls bez piedurknēm, protams, vēlams retro stilā, lai vēl labāk atsauktos uz modeļa vēsturi. Ideāli? Protams – galu galā šie sporta apavi jau gadu desmitiem ir pierādījuši sevi kā the best. Vienam no labākajiem Nike apavu piedāvājumiem noteikti vajadzētu papildināt Tavu sporta apavu kolekciju – vislabāk tieši tagad. Uz priekšu, pazinēji: ir pienācis laiks spēlēt lielo spēli ar pilsētas modi, ko tik ļoti mīlat.