05.09.2023 | Izlasīsi 7 min

Crazy 90’s are back! Vismodernākie sporta apavu modeļi neona krāsās

Retro stila iedvesmotā tendence turpina attīstīties, un nekas neliecina, ka tā drīzumā beigsies. Vai tas ir labi? Protams, ka jā! Pagājušās desmitgades ir bagātas ar lieliskiem dizainparaugiem, kas var mūs iedvesmot vai pat atrast vietu mūsdienu stilā bez lielām izmaiņām. Patiesībā, meklējot to, kas joprojām ir moderns, neraugoties uz laika ritējumu, ir mainījies tikai viens – interešu objekts. Avots, no kura mēs smeļamies – mēs, kā sneakerheadi, bet arī mūsu izvēlēto apavu un apģērbu ražotāji. Pēc mīlestības viļņa pret krāsaino 80. gadu laiku ir pienācis laiks pāriet uz nākamo desmitgadi. Streetwear fani, palieciet piesardzīgi – crazy 90’s are back!

Neona tendence

Prieks, enerģija, aizrautība… un pilnīgs noteikumu trūkums – vai varat iedomāties ko labāku pilsētas modes cienītājiem? 90. gadi ir īsta iedvesmas raktuve ielas stila cienītājiem. Tas ir brīnums, ka mēs par tiem interesējamies tikai tagad! Mūsdienās atkal modē ir visur klātesošais džinss, drosmīga elegances kombinācija, kiča un grunge iedvesmas apvienojums, kas lieliski sasaucas ar streetwear ideju. Starp visām tā laika tendencēm īpaši izceļas viena – krāsa. Deviņdesmitie gadi bija dinamiski, un disko blichtr pat ikdienas stilizācijās savijās ar tumsu un panku dumpinieciskumu, gluži tāpat kā gaisma un tumsa stroboskopa bumbā, kas tolaik bija ārkārtīgi populāra. Nekas tā laika garu neatspoguļo labāk par neona krāsām. Dažiem cilvēkiem tie šķiet kaitinoši, īpaši pārmērīgā daudzumā, taču tieši viņu enerģija un raksturs ir 90. gadu trako – diskotēku, drosmīgu, bezkompromisa – būtība. Nepagāja ilgs laiks, kad tendenču noteicēji, kam sekoja stilisti un dizaineri, atzina neona potenciālu un atkal uzaicināja to ienākt mūsdienu stilizācijās. Arī pilsētas tendenču cienītāji jau ir iemīlējuši tos – īpaši uz sporta apaviem. Galu galā tādi zīmoli kā Nike, adidas, Fila un New Balance ir slaveni ar to, ka tur roku uz modes pulsa un reaģē uz jaunām vajadzībām – protams, nemainīgi lieliskā stilā. Streetwear vēlas neona apavus? Streetwear tos saņems!

Neona total look

Spilgtas, košas krāsas ir lielisks veids, kā izcili izveidot stilizāciju – īpaši, ja valkājam to no galvas līdz kājām. Lielākie apavu un sporta apģērbu tirdzniecības dalībnieki to ļoti labi zina, tāpēc viņi labprāt mums piedāvā neona krāsas kopskatu mūsu iecienītākajos sporta apavos. Piemērs? Nike M2K Tekno, kurā baltās augšdaļas monotoniju izjauc spēcīgi ielaidumi rozā un dzeltenos toņos. Šis modelis ir divkārši stilīgs ne tikai krāsu dēļ, bet arī paša profila dēļ, kas ir veltījums vienmēr aktuālajai dad shoes tendencei. Stilistisks trāpījums! Tikpat satriecošas ir arī Nike Air Max 98. Vieni no pasaulē atpazīstamākajiem sporta apavu modeļiem ir pieejami arī neona krāsās – konkrēti, koši sarkanā un izteikti zilā krāsā. Un, ja runa ir par īstām streetwear stila zvaigznēm, ir vērts izvēlēties arī ikoniskās Nike Air Force 1 ’07 ultramarīna krāsā – piesaista uzmanību jau no attāluma. Klasika ar mūsdienīgu, enerģisku pavērsienu ir īstais veids, kā iegūt patiešām labu stilizāciju. Un, ja jūties drosmīgs (sneakerheads nevairās no eksperimentiem!) un trakā 90. gadu tendence ir tieši Tev piemērota, vari izvēlēties arī trakās AF1 citronkrāsā ar mirdzošu logotipu. Tas ir īsts pieskāriens pirms vairākiem gadu desmitiem valdījušajam disko glamūram, ko mēs šodien sagaidām ar nostalģiju. Kurš no mums negribētu atgriezties pagātnē? Atgriešanos pagātnē piedāvā arī adidas – konkrētāk, Falcon modelis, kas ir viens no populārākajiem pēdējo sezonu sporta apaviem. Arī ugly shoes tendencei tie lieliski sasaucas ar mūsdienīgumu, un neona ielaidumi uz baltās augšdaļas ir acīmredzama atsauce uz trakajiem 90. gadiem.

Retro un mūsdienīgi

Viena no modes tendences izpausmēm, kad stilistiskā iedvesma meklējama pagātnes tendencēs, ir dad shoe popularitāte. Stipri būvēti sporta apavi, kas izskatās kā no tēva garderobes (no tā arī cēlies to nosaukums) nenoliedzami valda lielo un mazo pilsētu ielās un tos labprāt izvēlas streetwear gan cienītājas, gan cienītāji. Tomēr līdzās šai tendencei pastāv vēl viena, ne mazāk spēcīga – minimālisma un iedvesmota no… futūrisma vai science fiction filmām tendence. Viegli apavi ar gandrīz ažūru konstrukciju uz ielām sastopami gandrīz tikpat bieži kā plēsīgi ugly shoes. Tātad vai neona tendence var tikt pielāgota arī tiem? Protams, ka var – kas vairāk, šī kombinācija ir ārkārtīgi stilīga. adidas, kura mērķis ir tieši šādi dizaini, to lieliski zina. Vienkārši aplūkot tādu modeli kā Rivarly Low. Pilnībā baltā augšdaļa, ko iedvesmojis pirms vairākiem gadu desmitiem radītais basketbola stils, izskatās viegla un moderna, bet to atdzīvina koši dzeltena krāsa. Kāds salikums! Tikpat interesanti ir tādi modeļi kā adidas Stan Smith – arī tie ir vienādi Stan Smith, un uzmanību piesaista neona papēdis. Šis modes akcents ļaus Tev justies, it kā Tu sekotu līdzi tendencēm, bet ar saviem noteikumiem! Lieliska izvēle būs arī New Balance MS 997 ar Zviedrijas vai Ukrainas karogu saistītos toņos. Enerģiski dzeltenā un ultramarīna krāsa lieliski iederēsies pie jebkura apģērba un parādīs, ka jūs esat aktuālās tendencēs. Arī Nike savā klāstā piedāvā modeļus, kuros ir tikai viena no pašreizējās tendences spilgto krāsu detaļām. Tā piemēram, Air Max Utempo sporta apavi ir pilni ar raksturu. To viendabīgā melnā augšdaļa ir ideāls fons neona Swoosh ieliktnim. Šis modelis ir pelnījis uzmanību arī pateicoties slavenajai Air Sole amortizācijas sistēmai, kas redzama caur logiem zolē – protams, arī modīgākajās neona krāsās. Labā dizainā nav nejaušību!

crazy 90's

Enerģija visos gadalaikos

Spēlēšanās ar krāsām ir pārņēmusi visu streetwearu un noteikti kļuvusi par ko vairāk nekā tikai vienas sezonas spēli. Viss liecina par to, ka tā būs ar mums vēl kādu laiku, tāpēc ir vērts tai sagatavoties. Pavasarī un vasarā neona krāsas izskatās lieliski, kā arī vari izbaudīt tās ar vieglākiem apaviem no gaisīgā audekla. Dzelteni Vans Old Skool vai nemirstīgie uz augsti Converse Chuck Taylor All Star? Tās nedrīkst izlaist arī īsta pilsētas tendenču mednieka garderobē. Taču šie nav visi apavu piedāvājumi, kurus iedvesmojušas neona krāsas, kas valdīja pirms divām desmitgadēm – to ir daudz vairāk. Ko tas nozīmē? Protams, to, ko streetwear mīl visvairāk – neierobežotas pašizpausmes iespējas! Ko Tu domā, sneakerhead? Vai esi gatavs doties ceļojumā laikā? Virziens – trakie, neona 90. gadi!