22.09.2023 | Izlasīsi 6 min

Dad shoes tieši no Fila – iepazīsti ar ikviena sneakerhead’s must have

Dad shoes tendence ir aktuāla jau vairākas sezonas. Ko nozīmē šis apavu fenomens, kas pazīstams arī kā daddy shoes vai ugly shoes? Atslēga, lai to saprastu, ir aizraušanās ar 90. gadiem, kas valda pilsētā jau vairākus gadus. Mūsdienu dad shoes atgādina apavus, kādus valkāja mūsu tēvi – tolaik tos dēvēja par sporta apaviem, kas bija funkcionāli, masīvi un parasti izgatavoti no kombinētiem materiāliem. Lai gan tie neizcēlās ar glītu piegriezumu, bet drīzāk ar savu vienkāršību, tos valkāja visi. Šādu „neglītu” apavu tendence atgriezās daudzus gadus vēlāk kopā ar citām 90. gadu modes tendencēm un satricināja streetwearu. Dad shoes bija manāmas pilsētas ielās, kļūstot par sneakerheada stilizācijas pamatu, kā arī labākie zīmoli turpina izstrādāt jaunus modeļus, kas iedvesmojušies no aizgājušo gadu tētuku kurpēm.

Fila – apavu speciālists, kas apvieno paaudzes

Pionieris starp zīmoliem, kas piedāvā dad shoes, ir tas, ar kuru viss sākās – un pat divreiz! Itāļu zīmols Fila savas popularitātes virsotni sasniedza deviņdesmitajos gados, kad papildus sporta apģērbiem sāka ražot arī lifestyle apģērbu. Tieši tad ielās nonāca apjomīgi sporta krekli un brīvā stila T-krekli ar slaveno logotipu, kam sekoja Fila Disruptor apavi, kas iekaroja pilsētas ielas. Šie apavi, ko tagad dēvējam par dad shoes, bija ikdienas stila iemiesojums, par ko sapņoja daudzi. 21. gadsimta sākumā šis zīmols palika nedaudz piemirsts, lai 2016. gadā atgrieztos, izmantojot 90. gadu modes izplatību, ar… Fila Disruptor apavi un atkal noteikt tendences. Šis vecais-jaunais, nedaudz pārveidotais modelis sāka parādīties uz slavenību un influenceru kājām un izraisīja īstu dad shoes trakumu. Šodien Fila zīmols, kas atkal ir populārāko streetwear zīmolu priekšgalā, joprojām paliek uzticīgs retro noskaņai, un „neglītie” apavi ir tā jaunāko paaudžu atpazīstamākais produkts. Zīmols mūsdienu sneakerheadiem piedāvā gan kulta modeļus, gan dažādas variācijas ugly shoes modeļiem. Protams, tos atradīsi Sizeer klātienes veikalos un online Sizeer.lv Apskati klasiskos un mazliet neordināros modeļus un atrodi sev piemērotākos dad shoes modeli!

Dad shoes tieši no Fila - iepazīsti ar ikviena sneakerhead's must have

Fila Disruptor Dad shoes

Klasikas, kas iedvesmota no klasikas

Sāksim ar klasiskākajiem Fila dad shoes, proti, leģendārajiem Fila Disruptor. Šie apavi ir vislabākais pierādījums tam, ka var atgriezties 90. gados un vienlaikus ieiet nākotnē – tajos retro iedvesma tiek savienota ar futūristiskiem akcentiem. To pilnībā baltās un pilnībā melnās versijas ir vieni no atpazīstamākajiem vīriešu un sieviešu streetwear hītiem. Uz ielas tās parasti var sastapt kopā ar džinsiem, čīno stila biksēm, T-krekliem vai kleitām, bet ne tikai. Šie vispopulārākie „neglītie” Fila sporta apavi lieliski saderēs arī, piemēram, ar vilnas mēteli vai lina kombinezonu. Stila veidošanas iespēju ir patiešām daudz, it īpaši tāpēc, ka Fila Disruptor kolekcijā ir arī citas ikoniskās versijas. Pasteļtoņu fani var izvēlēties daddy shoes bēšā vai pūderrozā krāsā, vai arī izvēlēties sievišķīgumu – melnus sporta apavus ar dzīvnieku ielaidumiem. Vīrieši var izvēlēties arī Fila Disruptor sarkanos un tumši zilos toņos, kas saistīti ar zīmola logotipu. Apavi, kas ļoti atgādina ikonisko modeli, ir Fila Strada kolekcijas daddy shoes. Šie sensacionālie sieviešu sporta apavi, ar kuriem Tu iekarosi pilsētu, pie mums ir pieejami melnā, rozā un… sudraba krāsā ar čūskādas ielaidumiem. Apavi, kas ne tikai atsaucas uz pagājušā gadsimta 90. gados populāro piegriezumu, bet arī uz veco apavu valkāšanas tendenci, kuri izgatavoti no kombinētiem materiāliem, ir vīriešu un sieviešu ugly shoes – Fila Ray Tracer. Apavu virspusē izvietoto faktūru dažādība padara īpašus ne tikai apavus, bet arī to īpašnieku.

Dad shoes tieši no Fila - iepazīsti ar ikviena sneakerhead's must have

Pagātnes futūristiskais trakums

Mēs jau esam minējuši, ka Fila dad shoes nav tikai klasika, ko visi pazīst. Sizeer saņemsi itāļu zīmola kolekcijas, kas ir nedaudz atkāpušās no ikoniskā Fila Disruptor modeļa… un ļoti labi. Streetwear mīl klasiku, bet joprojām pieprasa jaunumus. Aplūko tikai Fila D-Formation kolekcijas sieviešu dad shoes, kurus raksturo daudzslāņains dizains, visur sastopamie logotipi un dzīvnieku raksti. Zemes krāsas – siltas zamšādas bēšas un pelēkas krāsas – padara to visu vēl pievilcīgāku. Interesantas variācijas par sieviešu daddy shoes tēmu ir arī Fila Electrove kolekcijas apavi.

Dad shoes tieši no Fila - iepazīsti ar ikviena sneakerhead's must have

Sieviešu Fila Electrove dad shoes

Papildus raksturīgajai, vēl atšķirīgākajai, biezākajai zolei tās izceļas ar daudzām šuvēm un oriģinālu krāsu gammu. Un šeit nāk pārsteigums: dad shoes, kurus var valkāt arī ziemā! No piegriezumiem, kas paredzēti siltākajiem mēnešiem, tos atšķir augsta augšdaļa, kas apvienojumā ar ļoti masīvo zoli piešķir apaviem nedaudz kosmisku formu. Tā ir interesanta alternatīva apaviem worker stilā vai sniega apaviem. Uz šiem mazliet neordinārajiem dad shoes var balstīt veselu stilizāciju. Tie lieliski izskatīsies kombinācijā ar vienkrāsainu apģērbu. Vai esi daudzkrāsainu apavu valkātājs un vai tieši dažādu stilu kombinācija vislabāk izsaka Tavu raksturu? Nav nekādu šķēršļu, kas Tevi atturētu! Valkā ugly shoes ar visu, ko vien vēlies, – šajā streetwear tendencē viss ir atļauts.

Dad shoes tieši no Fila - iepazīsti ar ikviena sneakerhead's must have

Pārlaicīgs komforts

Runājot par Fila dad shoes, nedrīkst aizmirst vēl vienu svarīgu aspektu – virs vidējā līmeņa esošo apavu komforts. Tos, kuri tos paņēma rokās pirmo reizi, noteikti pārsteidza to vieglums, kas kontrastē ar masīvo izskatu. Par labu Tavām kājām šeit kalpo lieliski sabalansēta raksturīgā gumijas zole, atsperīga zolīte un dabīgās vai organiskās ādas augšdaļa. Tavas kājas Tev pateiksies paldies par šiem apaviem, kā arī Tu ar pārliecinošu soli šķērsosi ielu. Apskati, kādus Fila dad shoes modeļus mēs piedāvājam veikalā Sizeer, un izlem, kurš no tiem vislabāk izcels Tavu noskaņu.

Dad shoes