21.09.2023 | Izlasīsi 5 min

Kā atpazīt oriģinālos Jordan apavus no pakaļdarinājumiem?

Kad runa ir par basketbola looku, Air Jordan sporta apavi ir nepārspējami. Rakstura pilni piedāvājumi var papildināt ikvienu stilizāciju un pierādīt, ka Tu valdi pilsētā. Un kas vairāk, tie piedāvā ne tikai izcilu izskatu, bet arī patiesi lielisku komfortu, bez kura nav iespējams runāt par ideāliem sporta apaviem. Taču tas nav nekas pārsteidzošs – galu galā tieši „džordānos” čempioni izcīnīja medaļas un uzvarēja spēlēs. Nevar noliegt, ka šī zīmola apavi ir absolūts must-have garderobē – ar nosacījumu, ka tie ir oriģināli, jo tikai oriģinālie sporta apavi Tevi nepievils. Aplūko, kā atpazīt oriģinālos Jordan apavi no pakaļdarinājumiem un neļauj sevi apkrāpt?

Preces kvalitāte

Kāds varētu apgalvot, ka iepirkšanās klātienes veikalā ir easy mode, jo pakaļdarinājumus visvieglāk ir sastapt tiešsaistē. Diemžēl tā nav taisnība – vai arī ne līdz galam. Arī offline var gadīties, ka Tavās rokās nokļūs neoriģināls izstrādājums, kas tikai izskatās pēc ikoniskiem sporta apaviem, tāpēc labāk saglabāt modrību. Tāds pazinējs kā Tu nevari parādīt sevi feikā! Kā klātienes veikalā atpazīt Jordan apavu pakaļdarinājumus? Pirmkārt, pievērs uzmanību izgatavošanas kvalitātei. Vislabākie nepieļaus, lai viņus apmāna! Skaidri redzami bojājumi uz materiāla, neprecīzas šuves, līmes traipi vai atšķirības paša apava konstrukcijā ir diezgan pārliecinošas pazīmes, kas parāda, ka tas nav oriģināls – un tāpēc nav vērts lai pievērstu Tavu uzmanību. Ja pamani vietas, kur šuves ir dubultotas vai pat trūkst, noliec preci atpakaļ plauktā un izej no veikala – šī nav laba vieta īstiem streetweara cienītājiem.

Kā atpazīt oriģinālos Jordan apavus no pakaļdarinājumiem?

Tikai pazinējiem

Reizēm arī pakaļdarinājumi ir tik meistarīgi izgatavoti, ka pat tie, kas pārzina pilsētas modes pasauli, var tikt apmānīti. Dažkārt velns patiešām slēpjas detaļās, tāpēc neko nepalaid garām – tikai precizitāte var pasargāt Tevi no pakaļdarinājums iegādes. Izmanto iespēju apmeklēt veikalu un veltīt ilgāku laiku, lai apskatīt detaļas. Pievērs uzmanību zīmola logotipam, jo tieši šajā vietā bieži vien kaut kas nav kārtībā. Lēcošais basketbolists dažkārt ir nedaudz izkropļots, viņa figūras proporcijas ir deformētas, un roka ir saliekta uz otru pusi. Galvu var aizklāt arī bumba, kas ne tikai izskatās muļķīgi, bet arī norāda uz to, ka rokās turi pakaļdarinājumu, ko noteikti nav vērts pirkt. Uzmanību jāpievērš arī etiķetei. Tādi zīmoli kā Jordan pievērš uzmanību vissīkākajām detaļām, tāpēc arī šis elements būs izgatavots no augstas kvalitātes materiāliem un atbilstoši piestiprināts. Šuvēm jābūt stiprām, līdzenām un bez nepilnībām, informācijai jābūt salasāmai un, pats galvenais, patiesai. Pārbaudi, vai izmērs un izstrādājuma kods atbilst – vari izmantot interneta iespējas, ievadot sērijas kodu meklētājprogrammā, lai pārliecinātos, ka šāds apavu modelis patiešām eksistē. Laba ideja ir arī palūgt pārdevējam parādīt kasti un salīdzināt informāciju uz uzlīmes ar informāciju uz apavu uzlīmes. Ja trūkst kādas no sastāvdaļām vai kartons šķiet plāns kā papīrs, labāk uzmanies – arī tas ir ļoti nopietns trauksmes signāls.

Kā atpazīt oriģinālos Jordan apavus no pakaļdarinājumiem?

Oriģinālie Jordan apavi arī tiešsaistē

Lai gan daudzi cilvēki baidās iepirkties tiešsaistē, patiesībā tie nemaz neatšķiras no klātienes pirkumiem – Tev tikai jāzina, kur meklēt un kam pievērst uzmanību. Ja plāno iegādāties Jordan apavus tiešsaistē un vēlies būt pārliecināts, ka tie ir īsti, vispirms pārliecinies, vai veikals rada pietiekamu uzticību. Tīmekļa vietnei jābūt viegli lasāmai, un sadaļai „sazinieties ar mums” jābūt viegli atrodamai. Pārbaudi arī, kā ir noformēts Tavu uzmanību piesaistošā prece. Jebkurš pārdevējs piedāvās Jordan apavu pakaļdarinājumus tikai tā, lai paslēptu defektus, tāpēc, ja attēls ir neskaidrs, to nav iespējams palielināt vai tas vienkārši ir sliktas kvalitātes, jāuzmanās! Kāds šeit, iespējams, cenšas kaut ko noslēpt. Pat netērē savu laiku veikalā, kurā nav preces attēla, jo tas ir kā pirkt kaķi maisā – bet Tu meklē tikai labākos sporta apavus. Arī tiešsaistē ir viegli atrast „ierobežotas”, „unikālas” vai „īpašas” sērijas. Neļauj sevi apmānīt – vienmēr pārbaudi, vai interesantā krāsu gamma vai neierastā apdruka ir Air Jordan dizaineru ideja, vai arī tas ir kāda veikla pakaļdarinātāja meistara radošuma izpausme. Tīmekļa vietnē jābūt norādītam produkta sērijas kodam – tāpat, kā apmeklējot veikalu, pārliecinies, ka šādi sporta apavi patiešām pastāv. Uzmanību jāpievērš arī ievērojami zemākajai cenai. Protams, gadās arī gadījumi, taču pārāk lielas atšķirības skaidri norāda uz to, ka ir darīšana ar pakaļdarinājumu. Augstākā kvalitāte ir cenas vērta, un to iespējams iegūt, tikai iegādājoties oriģinālus Jordan Air 1 apavus.