06.10.2023 | Izlasīsi 3 min

Kā izvēlēties vīriešu pavasara jaku?

Pāriešana no biezām uz vieglām virsdrēbēm

Pēc ziemas nāk pavasaris – laiks, kad mēs atbrīvojamies no smagām un biezām ziemas drēbēm. Šajā laikā mēs pārejam uz vieglākām un gaisīgākām jakām, kas sniedz mums brīvību un komfortu nedaudz siltākās dienās. Tomēr nedrīkstam aizmirst, ka pavasaris nav tikai saulaini momenti, bet arī mainīgu laikapstākļu periods. Tāpēc mums vajadzētu papildināt savu garderobi ar pārejas jaku.

Izvēlieties atbilstošo materiālu

Pavasara vīriešu jakai jābūt izgatavotai no pareizajiem materiāliem. Vieglāka konstrukcija nenozīmē, ka virsdrēbēm pārejas sezonai nevajadzētu sekot līdzi mūsu termiskajam komfortam vēsākajās pavasara dienās. Labs materiāls ir tāds, kas garantē mums siltumu, bet ir optimāli elpojošs un nerada pārmērīgas svīšanas situācijas.

Izvēlies funkcionalitāti

Ja meklē perfektu vīriešu jaku pavasarim, Tev ir jāpatur prātā ne tikai acīm tīkams dizains, bet arī ražotāja izmantotie praktiskie risinājumi. Pavasara jakai jābūt funkcionālai. Vislabāk izvēlēties modeļus, kas aprīkoti ar dziļu kapuci, paaugstinātu apkakli, ietilpīgām kabatām un rāvējslēdzēju, pateicoties kuram Tu varēsi labāk kontrolēt savu termisko komfortu neatkarīgi no aktuālajiem laikapstākļiem.

Kā izvēlēties vīriešu pavasara jaku?

Militārā stila jakas

Militārais stils pēdējās sezonās ir ļoti populārs ielu modes cienītāju vidū. Ja ikdienā interesējies par streetwearu, kā arī meklē perfektu vīriešu jaku pavasarim, virsdrēbes ar moro rakstu neapšaubāmi ļaus Tev dažādot daudzus ikdienas urbānā stila stilizācijas. Šīs jakas ir pieejamas no labākajiem zīmoliem, kurus iecienījuši klienti visā pasaulē.

Pavasara bomber stila jaka

Viens no populārākajiem pavasara vīriešu jaku piegriezumiem pēdējās sezonās ir bomber stila jaka, kas pēc daudziem gadiem ir atgriezusies plašākā lietošanā. Bomber stila jaka ir ne tikai lielisks dizains, kas izceļ dažādu stilu raksturu, bet tai ir arī interesanta vēsture. Bomber stila jakas prototips ir pilota jaka, ko kopš 1917. gada izmantoja ASV Gaisa spēku karavīri. Tomēr modelis, ko droši var dēvēt par mūsdienu bomber stila jakas prototipu, radās tikai 20. gadsimta 50. gados, kad tika nolemts izveidot jaku no materiāla, kas iepriekš tika izmantots izpletņu izgatavošanai. Tas, protams, bija augstas kvalitātes neilons. Tā radās MA-1 modelis, uz kura bāzes ir balstījušies visi pašreizējie bomber stila jaku ražotāji. Lieliskais dizains, ērtais piegriezums un aizraujošā bomber stila jakas vēsture nozīmē, ka daudziem vīriešiem šī varētu būt ideāla pavasara jaka.

Kā izvēlēties vīriešu pavasara jaku?

Sporta jaka ar kapuci

Vēl viens ievērojams papildinājums vīriešu pavasara garderobei var būt sporta jaka ar kapuci. Lai gan pavasaris vēsta par vasaras atnākšanu, šajā laikā nereti uznāk lietus vai spēcīgs vējš, kas liek mums valkāt nedaudz siltāku apģērbu. Kapuce spēj efektīvi pasargāt mūs no mainīgajiem laikapstākļiem.