14.09.2023 | Izlasīsi 4 min

Kā izvēlēties un ar ko valkāt sporta apavus?

Sporta apavi ir obligāta sastāvdaļa ikviena streetwear cienītāja garderobē. Tie ir komforta un neierobežota stila sinonīms, tie ir daudzu urbāna stilizāciju pamatā un jau pāris sezonas valda daudzu pilsētu ielās. Tie ir iekarojuši modes cienītāju sirdis visā pasaulē un kļuvuši par pastāvīgu pilsētvides ainavas sastāvdaļu. Kas ir šī apavu fenomena pamatā? Kā izvēlēties sev piemērotu pāri un ko valkāt kopā ar sporta apaviem, lai izskatītos moderni un stilīgi neatkarīgi no gadījuma?

Kā izvēlēties un ar ko valkāt sporta apavus?

Sporta apavu sportiskās saknes

Sneakers nav nekas cits kā sportiski apavi šī vārda visplašākajā nozīmē, kā arī tie ir iekarojuši savu vietu modes pasaulē – gan high fashion sfērā, gan ikdienas apavos. To nosaukums ir atvasināts no angļu valodas frāzes „sneak”, kas nozīmē „ložņāt”, un līdz nesenam laikam tas attiecās tikai uz visiem zināmajām kedām. Pirms dažiem gadiem sporta apavi bija pieejami tikai tādiem sporta zīmoliem kā Nike, adidas un New Balance, lai šodien varētu lepoties ar savu vietu tādu pasaules modes namu kā Gucci un Cassadei kolekcijās. Novērtētas par to ērtumu un augsto kvalitāti, tās ir lielisks pamats unikālu pilsētas stilizāciju veidošanā. Šo apavu sportiskās saknes ir novedušas pie unikālu modeļu izveides, kuros izmantotas jaunākās tehnoloģijas un īpašas sistēmas, lai nodrošinātu optimālu komfortu un drošību to valkātājiem. Amortizējošas putas, stabila un izturīga augšdaļa, kā arī papildus stiprinājumi, kas nodrošina pienācīgu atbalstu pēdai, padara šo apavu ideāli piemērotu gan sporta zālei, gan ikdienas aktivitātēm. Kā izvēlēties sev piemērotu sporta apavu pāri, lai tie vislabāk pildītu savas funkcijas?

Kā izvēlēties pareizos sporta apavus?

Meklējot sev piemērotu pāri ir jāatbild uz dažiem būtiskiem jautājumiem, lai vienkāršotu visu pareizā modeļa izvēles un turpmākā pirkuma procesu. Tas, vai ir nepieciešami praktiski apavi ikdienas valkāšanai vai īpašiem gadījumiem, jau ievērojami sašaurina meklēšanas lauku un var atvieglot sapņu pāra atrašanu. Ja Tev jau ir savi iecienītākie un pārbaudītie zīmoli, tad tiem būtu jāpievērš uzmanība vispirms. Vēl viens aspekts, kam jāpievērš uzmanība ir dizains un krāsu gamma. Nepieciešams praktisks modelis, kas iederēsies vairumam stilizāciju? Izvēlies minimālisma apavus bez liekām detaļām un pieklusinātās krāsās. Vai Tev patīk ekstravaganti risinājumi un interesanti aksesuāri, kuri ļaus izcelties no pūļa? Izvēlies modeļus spilgtos toņos, kuriem neviens nevarēs vienaldzīgi paiet garām. Meklē kaut ko, kas atdzīvinātu Tavu treniņa tērpu un dotu Tev jaunu sparu? Izvēlies sporta apavus, kuros apvienots futūristisks dizains un sulīgas krāsas un Tu noteikti jutīsies īpaši katra treniņa laikā.

Kā izvēlēties un ar ko valkāt sporta apavus?

Ar ko valkāt sporta apavus?

Jau zini, ka sporta apavi var būt interesants papildinājums treniņa apģērbam. Tie ir arī laba izvēle ikdienas valkāšanai un lieliski sader ar lielāko daļu pilsētas stilizāciju. Šis lifestyle tipa apavi jau sen netiek asociēti tikai ar sporta treniņtērpu vai legingiem. Sporta apavi lieliski izskatās kopā ar pielāgotām biksēm un šortiem. Dāmas tās arvien biežāk kombinē ar vieglām, gaisīgām kleitām, plīvojošiem svārkiem un īsiem svārkiem. Savukārt vīrieši tās valkā gan pie casual outfitiem, gan arī pie elegantākām kombinācijām. Tie vienlīdz labi saderēs gan ar elegantu kreklu un čīno stila biksēm, gan vienkāršu T-kreklu un džinsiem. Īpaši ērti un stilīgi sporta apavi ļaus Tev izveidot dažādas unikālas stilizācijas, kuras būs piemērotas ne tikai izbraucieniem ar draugiem pilsētā, bet arī svinīgākiem pasākumiem un sanāksmēm, kur nav noteikts nekāds dress code. Izvēloties ērtus sporta apavus, vari justies pārliecinoši un ērti jebkurā situācijā, kā arī baudīt nevainojamu izskatu neatkarīgi no apstākļiem.

Sporta apavi: