28.08.2023 | Izlasīsi 3 min

Elegance un streetwear? Tas kombinējas!

Streetwearam ir vairāk nekā viens nosaukums. Lai gan ielu mode bieži vien tiek asociēta ar nepieradinātu, eklektisku stilizāciju, tā nav vienīgā patiesība par šo stilu. Arvien biežāk elementi, kas pieder ielu stilizācijām, piemēram, sporta apavi, džemperi, fullcapi un somas maxi izmērā, tiek kombinēti ar casual vai pat elegantiem garderobes elementiem. Un aizvien biežāk streetwears apliecina sevi arī tādos gadījumos, kas iepriekš tam nešķita piemēroti. Iepazīsties ar populārākajiem apģērbu, apavu un aksesuāru modeļiem, kas radīs perfektu kombināciju ar klasisku eleganci.

Balti sporta apavi – ar uzvalku un mēteli

Balti sporta apavi vairs nav tikai streetwear kanons, bet gan modes klasika. Mēs tos valkājam gandrīz ar visu. Tie ir lielisks līdzsvars elegantai žaketei (īpaši, ja tos kombinē ar T-kreklu), tie labi sader ar smilškrāsas mēteli vai klasisku melnu mēteli. Tie lieliski izskatās arī ar pieguļošām biksēm. Šajā gadījumā izvēlies tādus ikoniskus modeļus kā adidas Superstar vai Nike Air Force – vienkārši vienkrāsaini un minimālisma piegriezumi lieliski sader ar klasiku. Tomēr tas nenozīmē, ka Tu nevari izvēlēties kādu no ugly shoes modeļiem all white versijā. Masīvie Fila Disruptor vai adidas EQT Gazelle lieliski gan papildina, gan kontrastē ar jebkuru stilizāciju, pat visklasiskāko.

Ikdienas elegance no Lacoste

Lacoste tenisa saknes nozīmē, ka tās krokodilu apavu dizainu visvienkāršāk var raksturot kā „sportisku eleganci”. Tomēr mēs labprātāk to dēvējam par: ” elegants streetwears”. Sporta apavi un kedas ar zīmola logotipu lieliski sader gan lifestyle stilizācijās, gan arī apvienojumā ar džemperi vai žaketi. Vienkrāsaini modeļi, piemēram, Carnaby Evo vai Chaymon, ir lielisks pāris džinsiem un T-kreklam, kā arī čīno stila biksēm un kreklam. To neuzkrītošais stils, ar kuru tie ir raksturīgi, ļauj tiem justies ielas looka, kā tantes dzimšanas dienas ballītē. Lai dzīvo universalitāte!

lacoste apavi

Kleitas, svārki, bikses – rotaļas ar klasiku

Sportiska kleita, kas veidota pēc klasiskas melnas zīmuļkleitas parauga ar šķēlumu. Vai varbūt viegli midi svārki no ortaljona, kuros iestrādātas adidas raksturīgās trīs svītras no mežģīnēm? Apvieno to ar saviem iecienītākajiem sporta apaviem un minimālistisku T-kreklu un Tu apvienosi streetwear šiku ar ikdienišķu eleganci. Ko teiksi par Vans čīno stila biksēm, kas lieliski saderēs ar vieglu kreklu un zemiem sporta apaviem vai kedām? Ielu modes eleganci var papildināt arī tad, ja apvienosi treniņbikses vai treniņtērpu bikses, piemēram, Timberland vai Confront, ar žaketi. Kombinē, miksē, atklāj jaunus modes apvāršņus! Redzot, kas notiek uz modes skates, piemēram, Burberry, Off White vai Balenciaga, Tu sapratīsi, ka ielas modes apvienošana ar high fashion un eleganci vairs nav nekas ekstravagants – tas ir kaut kas tāds, ko vienkārši jāiekļauj savā ikdienas stilizācijās.