11.09.2023 | Izlasīsi 4 min

Kā tika radīti ikoniskie Lacoste apavi? Uzzini vairāk par zīmola vēsturi!

Ir grūti iedomāties, ka kāds nesaista Lacoste logotipu ar zaļo krokodilu. Jau vairākus gadu desmitus franču zīmols mūs nodrošina ar augstākās kvalitātes izstrādājumiem, kas lieliski papildina ikdienas stilizācijas. Apģērbi, aksesuāri un, pats galvenais, izcili apavi ir sportiskas elegances kvintesence, kas būs punkts uz i burta jebkurā pilsētas stilizācijā. Vai Tu zini, kā dzima viena no lielākajām modes industrijas leģendām? Iepazīsties ar šī unikālā zīmola vēsturi.

Kā tika radīti ikoniskie Lacoste apavi?

Sporta pirmsākumi

Par Lacoste zīmolu mums vajadzētu būt pateicīgiem… tenisa sacensībām. Tieši kortos radās ideja par apģērbu uzņēmuma izveidi. 1933. gadā cienījamais tenisists Rene Lacoste piepildīja savu sapni un atvēra uzņēmuma durvis. Sākotnēji viņš radīja tikai sportistiem paredzētu apģērbu klāstu. Cita starpā viņš izstrādāja slaveno polo kreklu, kas, pateicoties tā ērtumam un praktiskumam, kļuva par tenisa spēlētāju iecienītāko apģērbu. Ātri vien kļuva skaidrs, ka augstas kvalitātes, ērts apģērbs ir lieliski piemērots arī ikdienas valkāšanai. Līdz pat šai dienai uzņēmuma pazīme ir sportiska komforta apvienojums ar franču eleganci, kā arī logotips ar zaļo krokodilu ir ļoti populārs pilsētas ielās. Bet kāds krokodilam sakars ar tenisu? Rene Lacoste bija ārkārtīgi ambiciozs un sīvs spēlētājs un viņa dueļi vienmēr izraisīja lielu uztraukumu. Pateicoties savai neatlaidīgajai attieksmei spēļu laikā, kā arī aligatora ādas portfelim, ar kuru viņš bieži tika redzēts, viņš ieguva iesauku Le Crocodile – krokodils. Rene bija ļoti iemīļojis šo apzīmējumu, tāpēc viņš lūdza mākslinieku Robertu Georgu izveidot zīmējumu un pēc tam arī logotipu, kurā būtu attēlots šis dzīvnieks.

Kā tika radīti ikoniskie Lacoste apavi?

Pēckara laiki

Diemžēl, tāpat kā daudzos citos gadījumos, zīmola attīstību apturēja Otrais pasaules karš. Kad politiskā situācija Eiropā nomierinājās, Lacoste atsāka savu darbību – un tad tirgus bija atvērts šim zīmolam! Atvaļinātais tenisists, protams, nepalaida šo iespēju garām un ar šturmu iekaroja nesteidzīga pilsētas stila cienītāju sirdis. Viņa nodarbinātie speciālisti drosmīgi ieviesa uzlabojumus un jaunas tehnoloģijas, neaizmirstot par to, kas visvairāk izcēla visas radītās preces – eleganci apvienojumā ar sportisku komfortu. Jau 1951. gadā pārdošanā nonāca vienkrāsaini un svītraini krekli ar krokodilu zīmolu, bet 1958. gadā – Lacoste bērnu apģērbi. Zīmola piedāvājums, jo īpaši apavi, ātri piesaistīja ielas tendenču cienītāju interesi. Sportiskais, elegantais franču dizains nonāca vismodernākajās ielās, iepriecinot topošo streetwear cienītājus.

Kā tika radīti ikoniskie Lacoste apavi?

Lacoste šobrīd joprojām ir topā

Gadi rit, bet Lacoste popularitāte nemazinās. Katru gadu zīmola kolekcijas papildina mūsdienīgs dizains, kas joprojām atsaucas uz labākajām zīmola tradīcijām. 2011. gadā tika laista klajā jauna līnija Lacoste Live, kas paredzēta jaunai, enerģiskai auditorijai ar streetwear gaumi. Lacoste meklē arī jaunus vēstniekus, kopš 2017. gada tas ir ievērojamais tenisists Novak Djokovic. Zīmols nav vienaldzīgs arī pret mūsu planētas likteni. Cita starpā tas ir izveidojis ierobežotu izstrādājumu sēriju, uz kuras logotips ir ieguvis apdraudētu dzīvnieku sugu veidolu.

Lacoste apavi joprojām ir izcilas kvalitātes, par ko liecina to izturīgie materiāli un ērti piegriezumi. Sporta apavu, kedu vai ziemas zābaku dizains lieliski atbilst pašreizējām ielas tendencēm.

Kā tika radīti ikoniskie Lacoste apavi?

Izvēlies savu pāri un dodies cauri dzīvei ar Lacoste zaļo krokodilu.

Lacoste Chaymon: